Gejming 0

24.09.2024.

10:30

Ako kupite ovu video-igru, idete u zatvor FOTO

Kad vam neko kaže "najkontroverznija video-igra", obično pomislite na neku gde je nasilje glavni faktor. Međutim, jednu je nelegalno posedovati a nema veze sa hororima.

Izvor: B92

Ako kupite ovu video-igru, idete u zatvor FOTO
profimedia

Podeli:

Postoji jedna video-igra za PlayStation 2 za koju malo ljudi zna, a koja ne smao da je uklonjena iz prodaje, već je i postalo nezakonito da je neko poseduje.

U pitanju je naslov pod imenom "The Guy Game", trivia igra u kojoj igrači moraju da daju tačne odgovore na kviz-pitanja kako bi im se polako otkrila fotografija žene bez gornjeg dela odeće.

Ova video-igra objavljena je 2004. godine, a postala je ilegalna zbog načina na koji je naprvaljena - ispostavilo se da su neki snimci napravljeni na žurkama tokom letnjeg raspusta u Teksasu.

U teoriji, snimateljska ekipa bi trebalo da priđe ženama, zatrži im lične karte, i onda ako pristanu, da im postavi pitanje. Ako odgovore tačno, dobijaju novac, a ako pogreše, moraju da "pokažu grudi", kako piše u sudskim dokumentima.

Problem je nastao kada je jedan igrač - na sopstveni užas - otkrio da je na snimcima u igri njegova sestra koja je tada imala samo 17 godina. Ona je kasnije dobila developera, studio Topheavy, na sudu, a igra je povučena iz prodaje.

"Čovek je odlučio da naše urnebesno i zabavno predstavljanje ludila tokom letnjeg raspusta nije prikladno za svet gejminga", navedeno je bilo na sajtu ovog studija posle presude. Malo nakon toga, studio je bankrotirao.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: