Gejming 1

19.09.2024.

12:18

Novi Battlefield se vraća korak unazad i to je dobra stvar

Nakon lošeg starta Battlefield 2042 igre, Electronic Arts je najavio pauzu kako bi redefinisali prioritete novog poglavlja, o kojem je prve detalje objavio Vins Zampela, suosnivač Respawna.

Izvor: Bug

Novi Battlefield se vraća korak unazad i to je dobra stvar
Diego Thomazini / Shutterstock.com

Podeli:

Objavljen pre tri godine, Battlefield 2042 je, prema svim pokazateljima, najgore izdanje ovog dugotrajnog serijala. Prosečna ocena na Metacriticu iznosi tek 69 procenata za PC verziju, dok je na konzolama prošao još lošije.

Iako je doneo neke zanimljive inovacije, igračima se nije svideo sistem ukidanja klasa, kao jedne od funkcija čitavog serijala, kao ni zamena istih specijalnim operativcima, dok je forsiranje ogromnih mapa s podrškom za do 128 igrača razvodnilo igrivost.

Konačni rezultat bila je odluka Electronic Artsa da ubrzo nakon izlaska igre "stane na loptu" i zajedno sa svojim razvojnim timovima, razmisli o smeru u kojem će krenuti novi nastavak. Kao vođa projekta imenovan je šef DICE LA, Vins Zampela, suosnivač Respawna i istovremeno začetnik rivalske franšize Call of Duty, čiji je tim EA kupio nekoliko godina pre izlaska igre Apex Legends.

Iako je još mnogo toga nepoznato, Zampela je u nedavnom intervjuu za IGN otkrio prve detalje o novom Battlefieldu. Prema njegovim rečima, ovog puta ćemo ratovati u sadašnjosti, a cilj je da se oživi duh Battlefield 3 i Battlefield 4 igara, koje su, prema njegovom mišljenju, bili vrhunac serijala.

Od važnih promena, novi nastavak će ponovo vratiti sistem klasa umesto specijalista, koji se, kako kaže Zampela, jednostavno nisu uklopili. Prilikom dizajniranja mapa, inspiraciju crpe iz izdanja pre Battlefielda 2042. Umesto masivnosti, "radije ćemo imati gusta, lepa i dobro dizajnirana područja za igranje", rekao je vođa projekta, aludirajući na to da mape za 128 igrača verovatno nećemo videti.

Koliko je poznato, na Battlefieldu radi nekoliko Electronic Artsovih partnera i internih timova, uključujući DICE, Motive, Ripple Effect i Criterion, a za zvaničnu najavu i dodatne detalje verovatno ćemo morati da sačekamo do sledeće godine.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: