Gejming 0

13.09.2024.

11:29

Mnogi su lupali telefone zbog njega: Vraća se Flappy Bird! VIDEO

Fanovi će ponovo moći da uživaju u viralnom mobilnom hitu tokom ove jeeseni.

Izvor: B92

Mnogi su lupali telefone zbog njega: Vraća se Flappy Bird! VIDEO
Profimedia

Podeli:

Deceniju nakon preranog gašenja i bezbrojnih klonova kasnije, originalna Flappy Bird igra se vraća. Pod okriljem Flappy Bird Foundation-a, neki posvećeni obožavaoci stekli su prava na viralni hit za mobilne uređaje, navodi se u saopštenju za javnost.

Flappy Bird će se vratiti na iOS i Android kao izvorna mobilne aplikacija tokom 2025. Ali pre toga ćete moći da ga igrate na drugim mestima. Tim planira da donese igru na druge platforme, kao što su desktop i mobilni veb, počevši od ove jeseni.

Flappy Bird Foundation ima neke velike planove za oživljeni naslov, a neke od njih je prikazala u trejleru. Iako je održavanje originalnog dizajna igre ključno, možete očekivati i nove modove, likove, napredovanje i izazove za više igrača.

Flappy Bird je debitovao u maju 2013, ali je pravi bum doživeo tek narednog januara. Programer Dong Ngujen je ubrzo otkrio da igra zarađuje 50.000 dolara dnevno od reklama. Međutim, uspeh Flappy Birda bio je previše za njegovog kreatora. Ngujen ga je uklonio iz App Store-a i Google Play-a u februaru 2014. iz naizgled altruističkih razloga (iako je objavio drugu verziju za Amazon Fire TV kasnije te godine).

"Flappy Bird je dizajniran da se igra tokom nekoliko minuta kada ste opušteni", rekao je za Forbes. "Ali desilo se da je to postao proizvod koji izaziva zavisnost. Mislim da je to postao problem. Da bismo rešili taj problem, najbolje je da ugasimo Flappy Bird. Zauvek odlazi", rekoa je Ngujen tada.

Srećom za obožavaoce (ali možda ne i za ljude koji su preprodavali stare telefone sa još uvek instaliranom originalnom igrom), "zauvek" u ovom slučaju nije trajno.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: