Gejming 23

10.09.2024.

18:17

Svetska premijera: Predstavljen Sony PlayStation 5 Pro FOTO/VIDEO

Sony je zvanično predstavio dugo čekani PlayStation 5 Pro.

Izvor: B92

Svetska premijera: Predstavljen Sony PlayStation 5 Pro FOTO/VIDEO
Sony PlayStation

Podeli:

Nova konzola predstavljena je sa preporučenom cenom od 700 dolara, a nudi znatna unapređenja u odnosu na PS5 koji je izašao 2020. godine.

Ideja sa PS5 Pro jeste da se ponudi bolji grafički performans uz bolji fps, i zbog toga su napravljena tri ključna poboljšanja: veći GPU, unapređen ray-tracing i primena AI.

Sony navodi da novi GPU ima, između ostalog, 28% brži RAM nego standardni PS5, što znači da će nova konzola nuditi do 45% brži rendering. 

Dalje, ray-tracing biće do tri puta brži nego što to može ponuditi originalni PS5, a upscaling tehnologija koju su primenili uz pomoć AI zove se "PlayStation Spectral Super Resolution", odnosno PSSR.

Kompanija dodaje i da će više od 8.500 igara za PS4 biti unapređeno ili stabilizovano ako se pokrenu na ovoj konzoli, a moći će i da se poboljša iskustvo sa PS5 igrama koje nisu eksplicitno već pojačane za PS5 Pro.

PS5 Pro je iste visine kao originalni PS5, i iste širine kao model koji dolazi bez porta za disk. Dolazi sa 2TB ugrađene skladišne memorije, što je unapređenje u odnosu na prethodne modele od 1TB.

Podeli:

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: