Gejming 5

04.09.2024.

16:00

Onlajn pucačina ugašena nakon samo 10 dana

Onlajn pucačina Concord nije ispunila očekivanja developera, što dokazuju porazne statistike o broju igrača, zbog čega je PlayStation odlučio da zaustavi prodaju i povuče igru s tržišta.

Izvor: Bug

Onlajn pucačina ugašena nakon samo 10 dana
rafapress / Shutterstock.com

Podeli:

Concord je nova pucačina pod PlayStation-ovom etiketom, za koju je zadužena ekipa iz Firewalk Studios.

Povod gašenja igre su bile porazne statistike o broju boraca na PC-u, gde su igrači već nakon nekoliko dana na partije morali da čekaju i desetak minuta.

Verujemo da je broj igrača na PlayStationu 5 nešto viši, ali, kao i ranije, tačne zvanične statistike nisu poznate.

Uglavnom, razne kritike su nagoveštavale da nešto ozbiljno nije u redu sa Concordom, a tome treba dodati i činjenicu da je Sony, za razliku od igara kojima je planirao da konkuriše, prodavao svoj rad po ceni od 40 evra.

Sveža objava na PlayStation blogu, kojeg potpisuje Rajan Elis, šef Firewalk Studiosa, donosi vest da se Concord odmah povlači iz prodaje, dok će svi serveri biti ugašeni za dva dana, 6. septembra.

Igračima koji su kupili igru na Steam, Epic Games Store ili PlayStation Store platformama novac će biti automatski vraćen, dok je uputstvo za one koji poseduju fizičko izdanje da ga vrate u prodavnicu u kojoj su ga kupili i zatraže povraćaj novca.

Prema Elisovim rečima, ova odluka je bila neophodna jer moraju da istraže dostupne opcije, uključujući načine kako da dopru do igrača.

Ali, ako se Concord ikada ponovno pojavi na sceni, pred njim je, zbog trenutne situacije, trnovit put ka ponovnom okupljanju zajednice.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

14 h

Podeli: