Gejming 0

27.08.2024.

11:00

Prodat je za 35.000 dolara

Heritage Auctions je prodao prototip Nintendo PlayStation kontrolera za 35.000 dolara, a u pitanju je jedan od najređih komada hardvera iz gejming istorije.

Izvor: B92

Prodat je za 35.000 dolara
Profimedia

Podeli:

Početkom 1990-ih, Nintendo je najavio da u partnerstvu sa kompanijom Sony radi na razvoju nove PlayStation konzole, koja će koristiti i Nintendo kertridže i Sony CD-ove. U to vreme, CD-ROM se smatrao najsavremenijim medijem za igre jer je nudio više od 100 puta veći prostor za skladištenje u poređenju sa tradicionalnim kertridžima za igre ili disketama.

Nintendo se na kraju povukao iz ugovora i udružio se sa Philipsom za Philips CD-i sistem koji je od starta bio osuđen na propast. Sony je nastavio da razvija PlayStation kao samostalnu konzolu, a stalo je istorija. 

Međutim, Nintendo PlayStation ili verzija Sony PlayStation-a koja podržava Nintendo je stigla do prototip faze. Tokom godina, postao je izuzetno redak kolekcionarski i fascinantan istorijski artefakt.

Prototip Nintendo PlayStationa prodat je za 360.000 dolara na aukciji 2020. godine, a sada je Heritage Auctions prodao prototip Nintendo PlayStation kontrolera za 35.000 dolara. 

Prema izveštajima, kreirano je 200 "Nintendo PlayStation" prototipova, a verovalo se da je većina njih uništena kada je dogovor između dve kompanije propao.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: