Gejming 3

20.08.2024.

11:05

"Toliko novca, a nisu poboljšali performanse"

Stižu nove Xbox konzole, ali jedan detalj je svima privukao pažnju.

Izvor: Index

"Toliko novca, a nisu poboljšali performanse"
ALDECA studio / Shutterstock.com

Podeli:

Krajem ove godine Xbox Series konzole dobiće osveženje. Stižu tri nova modela: Robot White Xbox Series S s 1TB prostora, dugo očekivani digitalni Xbox Series X i ograničeno izdanje Xbox Series X od 2TB pod nazivom Galaxy Black.

Ali početno oduševljenje modelom s 2TB memorije relativno je brzo splasnulo, a razlog toga je cena. Naime, Xbox Series X 2TB koštaće oko 650 evra na području EU, a ne donosi nikakva hardverska poboljšanja. Gejmeri su na Redditu otvoreno izrazili svoje nezadovoljstvo.

"Platio sam osnovni model 500 evra još 2020. Dodatnih 150 evra za jedan dodatni TB i novu boju nije malo", "U fazi smo kad bismo mogli spuštati ili održavati cene uz dodavanje memorije", "Iste specifikacije, ali s dodatnih 1TB za 600 dolara? Ovo je užasno", "Ovo je smešno", "Xbox se loše prodaje, ovo im neće pomoći", "Toliko novca, a nisu poboljšali performanse", neki su od komentara.

Mnogi su primetili i da je Xbox kompatibilan s SD karticama koje se često mogu naći na sniženju. U prevodu, moguće je doći do 2TB memorije za nižu cenu: "Memorijske kartice se mogu naći za manje od 130 evra", "Samo kupite memorijsku karticu, nema razlike".

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: