Gejming 1

23.08.2024.

18:38

Activision ne voli kada se gejmeri besplatno zabavljaju

Ako ste se radovali skorašnjem izlasku H2M-a, nažalost, radovali ste se uzalud jer dotični ipak neće ugledati svetlo dana. Zašto? Zato što Activision ne voli kad se besplatno zabavljate.

Izvor: Bug / Kristian Komorčec

Activision ne voli kada se gejmeri besplatno zabavljaju
SJBright / Shutterstock.com

Podeli:

Kada je tokom prošle nedelje Call of Duty: Modern Warfare Remastered počeo da se penje na listi najprodavanijih igara na Steamu, navedenu pojavu bilo je moguće objasniti na dva načina.

Ili su se za CoD: MWR-om svi pomamili isključivo zbog popusta (manje verovatno), ili su gejmeri igru kupili zato što su željno iščekivali skorašnji izlazak H2M-a (više verovatno). Tog koliko masivnog (sveukupno 54 mape!), toliko i besplatnog moda na kojem su fanovi godinama marljivo radili, kako bi unutar CoD: MWR-a rekreirali klasično Modern Warfare 2 multiplejer iskustvo.

Nažalost, istovremeno takođe i moda koji nikako nije bio po volji Activisionu, a koji je kreatorima dotičnog upravo poslao famozno Cease & Desist pismo – i to samo jedan dan pre no što je H2M trebalo da postane javno dostupan.

Zašto je Activision čekao baš do poslednjeg trenutka da jadne kreatore prisili na "motanje kablova" trenutno nije poznato, ali po svoj prilici razlog je, kao i uvek, pohlepa. Naime, pomenuto pismo takođe je poslato i samo jedan dan nakon što je CoD: MWR prestao da bude na popustu na Steamu, a na kojem se, kao što rekosmo, baš zbog H2M-a prodavao kao alva.

A možda se ipak ne radi tek o pukoj slučajnosti...

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: