Gejming 7

14.08.2024.

11:00

Loše vesti za milione GTA fanova

Take-Two Interactive ima određene prioritete prilikom razvoja igara, tako da milioni gejmera neće odmah moći da zaigraju novi nastavak ove legendarne franšize.

Izvor: Zimo

Loše vesti za milione GTA fanova
Profimedia

Podeli:

O novom nastavku legendarne franšize Grand Theft Auto govori se godinama pa je za mnoge to najiščekivanija igra u istoriji. Nakon godina, odnosno čak više od decenija čekanja, ljubitelji ove igre napokon bi trebalo da dođu na svoje sledeće jeseni, kada se očekuje lansiranje i početak prodaje igre GTA VI. Ne treba niti sumnjati da će njena prodaja oboriti rekorde i da će upravo ova igra biti želja za božićni poklon milionima gejmera širom sveta.

Ali iako će se u prodaji pojaviti za nešto više od godinu dana, u novom nastavku GTA izgleda da ipak neće svi uživati. Naime, u poslednjem finansijskom izveštaju Take-Two Interactive-a, kompanije čiji je deo i Rockstar (izdavač GTA), i dalje se pominje da će igra biti dostupna krajem sledeće godine, pri čemu su pomenute i platforme na kojima će se tada pojaviti u prodaji – PS5 i Xbox Series X i S. Dakle, novi GTA na početku će biti dostupan samo vlasnicima poslednje generacije Microsof i Sony konzole, a pitanje je šta je s vlasnicima PC-a.

Izgleda da vlasnici računara tokom praznika ipak neće igrati novu generaciju GTA i trenutno nema nikakvih naznaka kada bi ova igra mogla da bude dostupna za PC. Iako će ta informacija rastužiti i razljutiti gejmere koji nemaju konzole, već igraju na računarima, oni ipak ne bi trebalo da budu iznenađeni. Naime, kako naglašavaju na TechSpotu, Rockstar je i ranije imao sličnu taktiku fokusiranja na konzole, a ne toliko na PC. Tako je, nakon lansiranja za konzole, GTA 3 na računare stigao nakon sedam meseci, verzija San Andreas postala je dostupna na PC-u nakon osam meseci, kao i GTA IV, dok je za GTA V trebalo skoro dve godine da stigne na računare, nakon što je prvo postao dostupan na gejming konzolama. Nadamo se da se nešto slično neće dogoditi i ovoga puta i da će iz Rockstara ipak malo požuriti s verzijom za računare.

Razlog za ova kašnjenja, kako je u jednom ranijem intervjuu objasnio bivši developer ove kompanije Majk Jork, jesta što Rockstar stavlja prioritet na platforme na kojima se najbolje prodaju njihove igre. U prošlosti to je bio PlayStation, koji se i dalje bolje prodaje u odnosu na Microsoftov Xbox. 

Zvanični datum početka prodaje igre još nije poznat, a i dalje nije poznato da li je Take-Two blizu početka testiranja igre ili je ona još u fazi razvoja.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: