Gejming 0

07.08.2024.

18:35

Tvorci GTA stežu obruč: Žele veću kontrolu, i znaju kako da je ostvare

Dobro je poznata agresivnost kompanija Rockstar Games i Take-Two Interactive prema modding zajednici GTA igara na računaru.

Izvor: HCL

Tvorci GTA stežu obruč: Žele veću kontrolu, i znaju kako da je ostvare
Miguel Lagoa / Shutterstock.com

Podeli:

Tvorci GTA serijala hteli bi da imaju potpunu kontrolu nad svim korisničkim sadržajima, što im baš i nije lako za ostvariti sa pravne strane. Međutim, čini se da će to pokušati zaobilaznim putem.

Naime, portal GTA Focal prenosi glasinu kako Rockstar Games za GTA Online trenutno razvija sopstvenu modding platformu na kojoj bi igrači kreirali svoj sadržaj i onda ga distribuirali u GTA Online.

Ideja korisničkog sadržaja (ili UGC-a) već je realizovana u popularnim igrama kao što su Roblox i Fortnite, a na daleko manjem nivou UGC se koristi u Bethesdinim igrama, Farming Simulatoru itd.

Zajednička svojstva ovih različitih platformi za kreiranje korisničkog sadržaja jesu ta da vlasnik platforme kreatorima uslovljava kakvi sadržaji smeju biti distribuirani. U suštini je to ograničeno modifikovanje, što bi Rockstaru omogućilo željenu kontrolu.

Ostaje da se vidi da li su ove glasine istinite, a zatim i šta će tačno obuhvatati. GTA Online već sada ima mogućnost da igrači sami kreiraju svoje misije, trke i slično, ali to je vrlo ograničeno.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: