Gejming 4

04.07.2024.

13:10

Gubio bi dva miliona dolara godišnje da ne radi ovo VIDEO

Zvezda Twitch platforme xQc, kaže da bi izgubio ogromne sume novca svake godine ako ne bi puštao reklame tokom svojih strimova.

Izvor: B92

Gubio bi dva miliona dolara godišnje da ne radi ovo VIDEO
Profimedia

Podeli:

Felix "xQc" Lengjel je jedno od najvećih imena u svetu striminga i gejminga, a poznat je po tome što je potpisao ugovor sa platformom Kic u vrednosti od 100 miliona dolara. Međutim, njegova zarada na Twitchu je takođe 

Tokom strima, emitobanog krajem juna, jedan fan je zamolio strimera da ugasi prikaz reklama, što je xQc-a navelo da pojasni zbog čega, uprkos tome što ni on sam ne voli reklame u strimovima, one donose pravo bogatstvo.

"Brate, imaš li pojma koliko bih izgubio ako bih strimovao uživo a da nemam reklame. Imaš li ideju?" upitao je xQc. "To je otprilike 6.000 dolara dnevno".

On je potom usred strima pokrenuo kalkulator i brzom matematikom izračunao da bi izgubio astronomskih 2,1 milion dolara godišnje samo od puštanja reklama tokom strimovanja.

"Jedan klik koji bih napravio i koji bi uklonio reklame, bukvalno bi me naterao da izgubim dva miliona dolara ove godine! Vidiš? Tako sam dobrotovran i kul", našalio se xQc.

Naravno, ovaj iznos bi bio tačan ukoliko bi xQc strimovao svaki dan, ali čak i ako strimuje samo tokom polovine godine izgubio bi milion dolara ukoliko ne bi puštao reklame.

"Jedini način da uklonim te reklame bi bio da prekinem partnerstvo sa Twitcom", dodao je on. Partnerstvo strimera sa platformom Twitch uključuje i obavezu puštanja reklama, koje su "bukvalno Twitch sertifikovane".

Lengjel je jedan od najbogatijij strimera, a u prošlosti je pokazao svoje ogromno bogatstvo kroz luksuzne kupovine. Ranije u junu, na strimu je prikazao luksuzni sat Audemars Piguet od 500.000 dolara, a 2023. je kupio Lamborghini Huracan Tecnica od 300.000 dolara.

U 2021. godini, Twitch je pretrpeo veliko curenje informacija koje je otkrilo prihode vrhunskih strimera za 2019. godinu. xQc je bio pri vrhu liste, sa zaradom od skoro 8,5 miliona dolara samo od platforme koja je u vlasništvu Amazona.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: