Gejming 0

30.06.2024.

10:00

Dežurna tužibaba ih još uvek nije tužila

Uprkos ogromnom uspehu Palworlda, ni The Pokémon Company, ni Nintendo još uvijek nisu preduzeli pravne akcije.

Izvor: Bug

Dežurna tužibaba ih još uvek nije tužila
Profimedia

Podeli:

Kada su "Pokémoni s vatrenim oružjem" početkom godine ušli u early access jedno od pitanja koje se samo od sebe nametalo bilo je, svakako, "Koliko će dugo Nintendu biti potrebno da ih tuži?".

Međutim, uprkos ogromnom uspehu koji je Palworld po izlasku zabeležio, a koji je po svoj prilici iznenadio čak i njegovog developera/izdavača Pocketpair, to se ipak nije dogodilo.

Naime, The Pokémon Company (TPC) krajem januara jeste najavio da će sprovesti internu istragu koja je trebalo da utvrdi da li su prilikom dizajniranja Palsa korišćeni 3D modeli kultnih džepnih čudovišta, ali nikakva tužba još uvek nije pokrenuta. Barem ako je verovati Takuru Mizobeu, glavnom izvršnom direktoru (CEO) Pocketpaira, a koji je u nedavnom intervjuu za Game File potvrdio da se ni Nintendovi, ni TPC-ovi advokati još uvijek nisu oglasili.

Da li to znači da osnove za tužbu nema, da je pomenuta istraga još uvijek u toku ili nešto treće, ne znamo. Ipak, moramo priznati da nas ovakav izostanak reakcije od strane što TPC-a, a što Nintenda kao dežurne tužibabe gejming industrije, ipak poprilično čudi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: