Apps 0

18.09.2024.

9:02

Koristite Incognito? Može vam se desiti ova čudna situacija

Korisnici Incognito režima na Google Chrome pregledaču primetili su neobičan problem.

Izvor: The Droid Guy

Koristite Incognito? Može vam se desiti ova čudna situacija
Shutterstock/lidiasilva

Podeli:

Ako ste u poslednje vreme pokušali da otvorite neki sajt dok ste na Incognito režimu, a vidite staru verziju (uključujući i objave i drugi sadržaj), niste jedini.

Ovaj fenomen zbunio je mnoge korisnike, a tiče se načina na koji Incognito režim radi, tj. "kolačić" i drugih usluga koje su povezane sa serverima.

Kada se neki sajt poseti u regularnom režimu, pregledač kešira određene elemente kako bi se taj sajt brže učitao. Međutim, ove keširane verzije nekad budu "preko" poslednjih ažuriranja, pa se prikazuje stari sadržaj.

S obzirom na to da Incognito ne podrazumeva korišćenje keš memorije, moguće je da se najnovije verzije nekih sajtova na prikazuju.

Ponekad se dešava i obrnuto - to je zato što u regularnom pregledanju interneta ostanu keširani stari sajtovi greškom, dok Incognito nema ovaj keš, pa se sajtovi prikazuju onako kako bi trebalo.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Posle Ukrajine, sledeća je...

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je danas u Kišinjevu da bi Moldavija mogla da bude "sledeća na redu" ukoliko Ukrajina padne i da podrška Ukrajini garantuje njen opstanak.

13:34

17.9.2024.

1 d

Podeli: