Apps 0

10.09.2024.

8:10

WhatsApp će uskoro moći da šalje poruke na druge aplikacije, ali postoji caka

WhatsApp i Messenger će imati mogućnost i da dozvole pozive od strane eksternih servisa, ali samo u Evropskoj uniji.

Izvor: B92

WhatsApp će uskoro moći da šalje poruke na druge aplikacije, ali postoji caka
Diego Thomazini / Shutterstock.com

Podeli:

Meta je konačno prikazala koji su kompanijini planovi za eksterne razgovore u WhatsApp i Messenger aplikacijama i kako će oni izgledati.

Promena, koja stiže korisnicima u Evropskoj uniji, donosi novu opciju koja omogućava da se Messenger i WhatsApp poruke smeste u isti inboks kao i razgovori eksternih apliakcija ili da se drže odvojeno od njih.

Messenger i WhatsApp takođe dobijaju nova obaveštenja, koja će korisnicima staviti do znanja kada mogu da povežu razgovore sa novih podržanih aplikacija.

Od sledeće godine, korisnici će moći da kreiraju grupne razgovore sa drugim ljudima u eksternim ćaskanjima, dok se za 2027. godinu planira i podrška za eksterne video i glasovne pozive.

U primeni ovih novih funkcija, Meta će morati da se povinuje nekim zahtevima. Biće potrebno da, kako i druge kompanije, koristi Signal Protocol kako bi se osigurala privatnost poruka. Meta je u sporazumu istakla da će Signal Protocol omogućiti partnerima na zahtev.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: