Apps 14

08.09.2024.

12:10

Telegram "promenio ploču" posle hapšenja Durova

Telegram je uveo promene, najverovatnije kao rezultat hapšenja osnivača te aplikacije, Pavela Durova.

Izvor: B92

Telegram "promenio ploču" posle hapšenja Durova
Profimedia

Podeli:

Sa FAQ stranice Telegrama uklonjena je rečenica koja kaže da su privatni razgovori zaštićeni od zahteva za moderiranje. 

Promena je usledila skoro dve nedelje nakon što je izvršni direktor Telegrama Pavel Durov uhapšen u Francuskoj, za šta su vlasti kao razlog navele da je "dozvolio neometano odvijanje kriminalnih aktivnosti u aplikaciji".

"Telegramovo naglo povećanje broja korisnika na 950 miliona izazvalo je probleme koji su kriminalcima olakšali zloupotrebu naše platforme. Postavio sam lični cilj da osiguram da značajno poboljšamo stvari u ovom pogledu. Već smo interno započeli taj proces, i vrlo brzo ću sa vama podeliti više detalja o napretku", naveo je Durov.

Čini se da neke od tih promena već stupaju na snagu - to se i vidi na primeru pitanja u FAQ odeljku: "Postoji ilegalni sadržaj na Telegramu. Kako da ga skinem?"

Do 5. septembra, Telegramov odgovor na ovo pitanje glasio je: "Sva Telegram ćaskanja su privatna, ne obrađujemo nikakve zahteve u vezi sa njima". 

Međutim, sada stoji sledeće: "Sve aplikacije Telegrama imaju opciju 'Prijavi' koja vam omogućava da označite ilegalni sadržaj i pošaljete ga moderatorima u nekoliko klikova". Uz to, stoje upuststva kako da prijavite poruke sa ilegalnim sadržajem.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: