Apps 0

04.09.2024.

17:20

X se povinovao: Ograničiće

Irska komisija za zaštitu podataka obustavila postupak protiv platforme X.

Izvor: Tanjug

X se povinovao: Ograničiće
BongkarnGraphic / Shutterstock.com

Podeli:

Irska komisija za zaštitu podataka saopštila je da je završen sudski postupak protiv platforme društvenih medija X, nakon što je kompanija pristala da ograniči upotrebu ličnih podataka koje sakuplja od korisnika iz Evropske unije za trening svog sistema veštačke inteligencije (AI).

U saopštenju Komisije navodi se da je postupak obustavljen na osnovu saglasnosti kompanije da prestane da koristi podatke korisnika sakupljenih tokom leta, prenosi Rojters.

Komisija je prošlog meseca zatražila da platorrma X suspenduje ili ograniči količinu podataka korisnika koje obrađuje u svrhu treniranja i razvoja svog AI sistema, a pravni tim kompanije tada je saopštio da podaci prikupljeni od korisnika u EU u periodu između 7. maja i 1. avgusta neće biti upotrebljavani dok sud ne donese o tome odluku po nalogu Komisije.

Iz Komisije je saopšteno da je zatraženo mišljenje od Evropskog odbora za zaštitu podataka o obimu u kojem se lični podaci obrađuju u različitim fazama obuke i radaAI modela.

"Komisija se nada da će dobijeno mišljenje omogućiti proaktivnu, efikasnu i konzistentnu regulaciju ove oblasti širom Evrope", rekao je komesar Dejl Sanderlend.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

13 h

Podeli: