Apps 0

11.08.2024.

13:15

Traži veću kontrolu: Ključno je...

Nakon sprečavanja napada na koncertu Tejlor Svift, Nehamer traži veću kontrolu komunikacija.

Izvor: Tanjug

Traži veću kontrolu: Ključno je...
Profimedia

Podeli:

Austrijski kancelar Karl Nehamer izjavio je danas da bi austrijske obaveštajne agencije trebalo da imaju veća ovlašćenja za praćenje komunikacija preko aplikacija za razmenu poruka kako bi se osujetili i zaustavili ekstremisti.

"Zaista moramo tehnički da unapredimo naše agencije kako bi mogle da se nose sa teroristima i organizovanim kriminalom", rekao je Nehamer u intervjuu za Bild, nakon što je ranije ove nedelje sprečen planirani napad na koncertu američke pevačice Tejlor Svift u Beču. 

Prema njegovim rečima, ključno je da usluge za razmene poruka kao što su WhatsApp, Signal i Telegram mogu biti dekriptovane za potrebe nadležnih bezbednosnih službi, uz pravosudni nadzor i poštovanje vladavine prava, prenosi Rojters.

Nehamer je naveo da je Austrija primila obaveštenje o planiranom napadu na koncertu Sviftove od jedne strane obaveštajne službe.

Tri koncerta Tejlor Svift su otkazana nakon što su austrijske vlasti saznale za plan da na stadionu sa više desetina hiljada njenih fanova bude izveden  napad inspirisan Islamskom državom, koji je trebalo da predvodi 19-godišnji mladić.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: