Apps 1

07.08.2024.

9:25

Blokada ostaje

Turska nije postigla željeni rezultat na sastanku sa zvaničnicima Instagrama, izjavio je turski ministar saobraćaja i infrastrukture Abdulkadir Uraloglu, javila je televizija NTV.

Izvor: 021.rs

Blokada ostaje
PixieMe / Shutterstock.com

Podeli:

Turska je blokirala pristup ovoj platformi prošle nedelje.

Uraloglu je rekao da se nadao da će to pitanje biti zaključeno, ali da će se razgovori sa zvaničnicima Instagrama nastaviti, preneo je Rojters.

Turska je blokirala pristup Instagramu, saopštilo je u petak tursko regulatorno telo za informacione tehnologije, bez navođenja razloga i koliko će trajati zabrana.

Ta odluka je objavljena na sajtu turskog regulatornog tela za informacione tehnologije. 

Zabrana je usledila nakon što je turski zvaničnik za telekomunikacije Fahretin Altun kritikovao Instagram zbog toga što je blokirao objave u kojima je bilo izraženo saučešće povodom ubistva političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea.

Altun, koji je šef za komunikacije turskog predsedništva, napisao je na platformi X (Tviter) da je reč o očiglednoj cenzuri jer Instagram nije naveo da je bilo kršenja pravila za objavljivanje na toj platformi kada je blokirao objave u kojima je bilo izraženo saučešće povodom ubistva Hanijea.

Turska je na petom mestu u svetu po korišćenju Instagrama sa oko 57 miliona korisnika, posle Indije, SAD, Brazila i Indonezije, prema podacima Statista.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: