Apps 4

25.07.2024.

14:15

Za njih nema seksa na Olimpijskim igrama

Aplikacija, na menjena upoznavanju i spajanju LGBTQ+ osoba, ponovo je blokirana u Olimpijskom selu.

Izvor: B92

Za njih nema seksa na Olimpijskim igrama
FXQuadro/Shutterstock

Podeli:

Grindr je blokiran u Olimpijskom selu u Parizu nakon što je aplikacija za upoznavanje LGBTQ+ osoba bila ograničena i tokom prethodnih Igara kako bi se sprečilo da korisnici pronađu profile sportista. 

Funkcija "explore" u aplikaciji za povezivanje je ograničena, što znači da ljudi neće moći da pronađu nijedan profil na lokaciji u kojoj će biti smešteno više od 14.000 sportista. 

Objava na X-u, nekadašnjem Twitteru, pokazala je da "nisu dostupni profili", pri čemu je jedna osoba rekla da je Grindr blokiran kada je pokušao da pronađe druge korisnike u Selu. 

Neki su sugerisali da je to učinjeno kako bi se zaustavili prethodni slučajevi autovanja sportista, kao na primer na Olimpijskim igrama u Riju 2016. 

Organizacioni komitet "Pariz 2024" izjavio je za MailOnline da su aplikacije za upoznavanje dostupne u okviru Olimpijskog sela, "ali je za neke izdavač aplikacije deaktivirao geolokaciju". 

Grindr je nametnuo isto ograničenje tokom Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. godine, a šef za ravnopravnost ove aplikacije Džek Harison-Kvintan je tada rekao: "Želimo da Grindr bude prostor u kojem se svi kvir sportisti, bez obzira na to odakle su, osećaju samopouzdano u povezivanju jedni sa drugima dok su u Olimpijskom selu".

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: