Apps 13

21.07.2024.

13:00

Neće vam se svideti ovaj potez Netflixa

Netflix opet povlači poteze koji se neće dopasti jednom broju korisnika.

Izvor: B92

Neće vam se svideti ovaj potez Netflixa
Shutterstock/Alex Photo Stock

Podeli:

Poslednjih nekoliko meseci, Netflix u SAD, ali i u Evropi, izbacuje pretplatnike sa osnovnog plana (Basic), koji je zvanično ukinut ranije ove godine. 

Osnovni plan je bio najjeftiniji način za gledanje bez reklama, ali u pokušaju da privuče više korisnika na svoj plan koji podržava oglase, Netflix je u januaru uklonio mogućnost da se korisnici pretplate na njega.

U prethodnom periodu, oni koji imaju Basic plan u određenim regionima počeli su da dobijaju poruke od striming platforme, u kojima su obavešteni da moraju da izaberu novu pretplatu.

Nakon što je u objavio zaradu u drugom kvartalu ove godine, Netflix je poslao pismo akcionarima, gde piše da će oni korisnici koji imaju uplaćen Basic plan u SAD i Francuskoj biti "izbačeni".

"Nešto više od 18 meseci od pokretanja, nastavljamo sa jačanjem našeg plana sa oglasima, koji sada koristi više od 45% pretplatnika", rekli su direktori Netflixa.

"Atraktivnost ove pretplate (6,99 dolara mesečno u SAD), zajedno sa postupnim ukidanjem Basic plana u Velikoj Britaniji i Kanadi, a sada i u SAD i Francuskoj, povećala je broj pretplatnika za 34% u Q2", dodaje se u pismu akcionarima.

Ako ste u ovim zemljama a i dalje imate Basic plan, možda biste hteli da razmislite o tome šta vam je činiti. 

U narednim danima, npr, Netflix će tražiti od onih koji imaju Basic plan u SAD ili da izaberu novi, ili da otkažu pretplatu - to su jedine opcije.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: