Apps 10

05.07.2024.

15:03

"Ubica Twittera" ima 175 miliona korisnika: Da li ga i vi koristite? ANKETA

Metina platforma Threads, koja je rival Maskovom X-u, još uvek raste – ali sporo.

Izvor: The Verge

"Ubica Twittera" ima 175 miliona korisnika: Da li ga i vi koristite? ANKETA
Ascannio / Shutterstock.com

Podeli:

Pre oko godinu i po dana, Threads je bio samo misao u glavi Marka Zakerberga. Sada, platforma koja je rival Maskovom X-u, ima više od 175 miliona mesečno aktivnih korisnika, prema navodima izvršnog direktora kompanije Meta.

Njegova objava stiže pred proslavu prvog rođendana Threadsa. Aplikacija je u App Store stigla 5. jula 2023. godine. Mnogi su brzo odlučili da otvore naloge na novoj platformi, a u medijima su se pojavljivale priče o dolasku "ubice" Twittera (sadašnjeg X-a).

Godinu dana kasnije, Threads i dalje raste, doduše dosta sporije nego po inicijelnom lansiranju. Još uvek ne znamo koliko dnevno aktivnih korisnika ima platforma, što sugeriše da Threads još fluktuira sa brojem ljudi koji još uvek nisu postali redovni korisnici.

Ipak, 175 miliona mesečno aktivnih korisnika je solidan broj za aplikaciju koja postoji godinu dana. Mada, Mark Zakerberg i dalje smatra da Threads ima potencijal da postane naredna apliakcija sa više od milijardu korisnika.

Za sada, Threads predstavlja gubitak za Metu sa finansijske strane, iako kompanija može da priušti da servis finansira doživotno.

Threads bi sledeće godine mogao da dobije reklame, što će poboljšati profitabilnost, dok bi šef Instagrama Adam Moseri voleo da Threads postane više kulturološki relevantan.

loader

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: