Apps 0

21.06.2024.

8:49

Oprez! Instagram deci prikazuje seksualno neprimeren sadržaj

Ako imate dete u adolescentskom uzrastu, ovo će vas zanimati.

Izvor: B92

Oprez! Instagram deci prikazuje seksualno neprimeren sadržaj
Ascannio / Shutterstock.com

Podeli:

Instagram je preporučivao sadržaj seksualne prirode korisnicima koji su "stari" svega 13 godina, otkrio je u najnovijem istraživanju list "The Wall Street Journal".

Kako se navodi, ovaj neprimereni sadržaj našao se na početnim stranama dečijih naloga već nekoliko minuta nakon što su se ulogovali.

U januaru, kompanija Meta koja je između ostalog, vlasnik Inatagrama, rekla je da će staviti fokus na "pružanje tinejdžerima iskustva koje je više prilagođeno njihovom uzrastu". 

Tada su obećali da će ograničiti seksualno sugestivni sadržaj, kao i da korisnicima koji su mlađu od 17 godina to ne bi trebalo prikazivati.

Međutim, kako su pokazali testovi i WSJ-a i Northwestern univerziteta, Instagram je pokazivao nalozima koji imaju 13 godina snimke žena koje plešu zavodljivo, ili poziraju tako da su im grudi u prvom planu.

Kreatori "sadržaja za odrasle" počeli su da se pojavljuju na početnoj strani nakon samo tri minuta, a nije prošlo ni 20 minuta dok se Reels odeljak nije napunio promotivnim sadržajem ovih kreatora.

Iz Mete su rekli da "testovi ne prikazuju pravo stanje stvari niti generalno iskustvo tinejdžera na Instagramu".

"Ovo je bio veštački eksperiment, i ne prikazuje realnost. Trudimo se da smanjimo količinu osetljivog sadržaja koji se prikazuje tinedjžerima, i uspeli smo značajno u tome poslednjih meseci", rekao je portparol Mete.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Podeli: