Apps 2

02.06.2024.

9:00

TikTok negira optužbe: "To je nemoguće i nelegalno"

TikTok je oštro odbacio optužbe da razvija algoritam specijalno za SAD kako bi izbegao zabranu u ovoj zemlji.

Izvor: Dexerto

TikTok negira optužbe: "To je nemoguće i nelegalno"
XanderSt / Shutterstock.com

Podeli:

Podsetimo, TikTok se suočava sa zabranom u SAD ukoliko ne promeni vlasnika, odnosno ako njegov američki odsek ne ode iz ruku kompanije ByteDance. 

Agencija Rojters izvestila je o tome da TikTok pravi odvojeni algoritam kako bi zaobišao ovaj scenario, kao i da će, kada se to desi, biti moguće da se američki deo odvoji "mada trenutno nema planova za to".

"Ovo jednostavno nije moguće uraditi - ni komercijalno, ni tehnološki, ni legalno gledano", saopštili su iz TikToka.

U mejlu za portal The Verge, iz TikToka su naveli da tekst Rojtersa "ne sadrži tačne činjenice", kao i da su navodi o podeljenom kodu algoritma "100% lažni". Iz agencije, međutim, rekli su da "stoje iza svojih reči".

TikTok je na tankom ledu u SAD, iako ga koristi 170 miliona ljudi u toj zemlji. 

Američka vlada smatra da je algoritam TikToka "rizik po nacionalnu bezbednost" i zato im je dala devet meseci, počevši od 24.4 ove godine, da prodaju svoje operacije u SAD. TikTok je već preduzeo mere kako bi pred sudom pokušao da ospori ovo, pa ostaje da vidimo epilog.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

23 h

Podeli: