Apps 3

30.05.2024.

17:09

Gledate Netflix na telefonu? Stiže veoma korisna funkcija

Netflix već dugo nudi HDR podršku na Android telefonima, što znači da imate bolju sliku dok gledate omiljeni film ili seriju. Ali šta ako vam to ne treba?

Izvor: Android Authority

Gledate Netflix na telefonu? Stiže veoma korisna funkcija
Shutterstok/Jacqueline Aguilera

Podeli:

Do sada, Netflix nije imao opciju za isključivanje HDR podrške, već ste morali da gledate sadržaj u ovom režimu ukoliko ga vaš uređaj podržava.

Međutim, u verziji za Android, verovatno će uz novo ažuriranje uskoro stići i mogućnost da se isključi HDR.

Kako je na Twitteru pisao insajder AssembleDebug, a preneo Android Authority, nova Netflix verzija za Android (version 8.117.0 build 3 50695 beta) sadrži nekoliko dokaza da se testira opcija isključivanja HDR-a.

Ovo znači da će korisnici konačno moći da biraju između HRD i SDR strimovanja prilikom gledanja sadržaja u aplikaciji.

Nekoliko je razloga zbog kojih biste hteli da isključite HDR dok gledate Netflix - na primer, ovaj režim gledanja vam brže troši bateriju nego SDR gledanje. Dalje, ako gledate preko monilnih podataka, HDR će vam skinuti i do 10% više interneta.

Trebalo bi da napomenemo da je u pitanju i dalje eksperimentalna opcija i da ne znači da će 100% Netflix dobiti ovu mogućnost, ali najverovatnije su u pitanju samo finalni testovi i ne bismo se iznenadili da stigne u aplikaciju.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

23 h

Podeli: