Apps 10

29.05.2024.

21:43

Evropska unija pregovara sa Telegramom

Regulatorno telo Evropske unije za tehnologiju u kontaktu je s vlasnicima aplikacije za razmenu poruka Telegram.

Izvor: Tanjug

Evropska unija pregovara sa Telegramom
Natee Meepian / Shutterstock.com

Podeli:

Razlog je to što se EU približava donošenju ključnih kriterijuma korišćenja onlajn sadržaja, saopštila je danas Evropska komisija.

Pravila bi mogla da budu podložna strožijim zahtevima u skladu sa Zakonom o digitalnim uslugama (DSA), koji se primenjuje od prošle godine, preneo je Rojters.

Ovaj zakon važi za sve onlajn distributere i platforme, ali sa dodatnim obavezama prema visokotehnoloških kompanija, s ciljem da učine više na kontroli nelegalnog i štetnog onlajn sadržaja na svojim platformama.

Telegram je imao 41 milion korisnika u EU u šest meseci (do februara), navela je kompanija na svom veb-sajtu. To je ispod praga DSA od 45 miliona, što je granica ulaska u red veoma velikih onlajn platformi (VLOP), koje bi morale da se pridržavaju strožijih obaveza.

Evropska komisija potvrdila je kontakte sa Telegramom uz obrazloženje da izvršna vlast EU prati razvoj digitalnih usluga.

Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Snap, Pinterest, TikTok, Zalando i tri porno vebsajta su među 18 onlajn platformi koje su već označene kao VLOP, navodi Rojters.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

23 h

Podeli: