Android 0

16.10.2024.

17:20

Android 15 je tu, a evo koje funkcije donosi

Malo su čekali oni sa Pixel telefonima, ali Google je konačno počeo da pušta Android 15 na uređaje koji ispunjavaju uslove.

Izvor: B92

Android 15 je tu, a evo koje funkcije donosi
Mamun sheikh K / Shutterstock.com

Podeli:

Kao i uvek, Pixel uređaji su prvi koji dobijaju pristup Androidu 15. Pixel 9 linija je debitovala u avgustu i mada Google obično primenjuje veliko ažuriranje OS-a zajedno sa svojim najnovijim vodećim telefonima, ovog puta to nije bio slučaj. 

Bezbednost i privatnost su glavne tačke fokusa za Android 15. Google kaže da Theft Detetction Lock koristi veštačku inteligenciju kako bi zaštitio vaše podatke u slučaju krađe, a tu su i dodatni slojevi autentifikacije u slučaju uklanjanja SIM kartice, kao i isključivanje Find My Device opcije.

Moći ćete da podesite privatni prostor u Androidu 15 tamo gde hoćete da ubacite osetljive aplikacije, a ostale nove funkcije uključuju jednostavne načine za pinovanje taksbara na sklopive telefone i tablete radi lakšeg pristupa.

Moći ćete da i da sačuvate kombinacije aplikacija kao ikonice na početnom ekranu i otvorite ih jednim dodirom, što bi trebalo da olakša kretanje datoteka između, recimo, aplikacija Google Drive i Gmail.

Google otvara više opcija kamere za aplikacije trećih strana, kao što je detaljnija kontrola nad blicem, a moći ćete i da se prijavite u aplikacije koje koriste Passkey jednim dodirom. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: