Android 0

14.10.2024.

9:10

Android 16 donosi novitet za prikaz aplikacija

Google će uskoro lansirati Android 15, ali se već pojavljuju informacije o njegovom nasledniku, Androidu 16.

Izvor: Klix.ba

Android 16 donosi novitet za prikaz aplikacija
quietbits / Shutterstock.com

Podeli:

Još 2020. godine je Google putem Androida 11 uveo novu funkciju "bubbles API". Ova funkcija omogućava aplikacijama za dopisivanje da razgovore stave u lebdeći prozor koji preklapa druge aplikacije, tako da korisnici mogu brzo da vide i odgovore na poruke. Kada korisnik odgovori, on može da ninimizuje ovaj lebdeći prozor, koji se potom pretvara u malu, lebdeću ikonu koju korisnik ponovo može da dodirne kako bi ponovo otvorio prozor.

Oni kojima se sviđa ova funkcija biće zadovoljni jer Google radi na tome da svaka aplikacija koristi bubbles API na Androidu 16, bar tako tvrdi Android Authority. Trenutno bubbles API radi samo s obaveštenjima za razgovore i može se ugasiti, ali ovu funkciju mnoge aplikacije ne podržavaju. Neke od najboljih aplikacija za dopisivanje također nemaju podršku, tako da korisnici moraju u potpunosti da ih otvore kako bi obavili razgovor.

Android Authority je uspeo da aktivira funkciju u beta verziji Androida 15, a prema svemu sudeći unaprediće iskustvo multitaskinga na telefonima i tabletima. Tableti bi mogli da imaju još više koristi zahvaljujući kombinaciji pomenute, ali i funkcije "bubble bar".

Naravno, još je prerano za potvrde, tako da bi moglo doći do dramatičnih promena do dolaska Androida 16.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

18 h

Podeli: