Android 0

06.10.2024.

10:30

Otpisani se još nije vratio, a razlog je bizaran

Kazne, koje su na čekanju za plaćanje, su poslednja stvar koja stoji na putu da se usluge platgforme X vrate u Brazil.

Izvor: B92

Otpisani se još nije vratio, a razlog je bizaran
EPA/ BRITTA PEDERSEN / POOL

Podeli:

Uprkos nedavnoj odluci kompanije da se pridržava zahteva brazilskog Vrhovnog suda, X još uvek nije dostupan u Brazilu – a prema Rojtersu, razlog je delimično i to što je kazne uplatio pogrešnoj banci.

Nakon što je nedeljama bio zabranjen u Brazilu, X je krajem septembra imenovao pravnog zastupnika u ovoj državi kako je naređeno i uklonio je naloge koje je sud optužio za širenje dezinformacija i govora mržnje. Poslednja prepreka za platformu bila je da isplati kazne koje su se nakupilke, a navodno su iznosile otprilike pet miliona dolara.

Pozivajući se na sudske podneske od petka, Rojters izveštava da X kaže da je platio kazne i tražio je da se usluge platforme vrate. Ali, sudija Aleksandar de Moraeš je rekao da su sredstva otišla u pogrešnu banku i da će odluka morati da sačeka dok sredstva ne budu prebačena.  

X tvrdi da je ispravno platio kazne, navodi Rojters.

Platforma X je zabranjen u Brazilu od kraja avgusta. Iako se kompanija u početku opirala naredbama suda, nedavno je promenila stav i istakla da sarađuje sa brazilskom vladom na vraćanju platforme korisnicima u toj državi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Odlučeno: "Zbogom vinogradi"

Francuska, najveći svetski proizvođač vina, obezbedila je sredstva Evropske unije u iznosu od 120 miliona evra za uklanjanje svojih vinograda zbog slabije globalne potražnje za vinom.

19:10

4.10.2024.

1 d

Podeli: