Android 0

20.08.2024.

13:10

Chrome za Android dobija ova poboljšanja

Google testira novu eksperimentalnu funkciju, koja skriva osetljivi sadržaj.

Izvor: B92

Chrome za Android dobija ova poboljšanja
Shutterstock/Bigtunaonline

Podeli:

Google će redigovati podatke o vašoj kreditnoj kartici, lozinke i druge osetljive informacije u Chrome-u, kada delite ili snimate ekran na Androidu.

Google Chrome trenutno ne dozvoljava da snimite bilo šta kada se koristi u incognito modu, ali to nije slučaj sa regularnim tabovima. Ako snimate ili delite ekran, istovremeno dajete na uvid svoje lozinke, kreditne kartice i druge osetljive podatke iz formulara.

Google želi da reši ovaj problem i testira novu eksperimentalnu funkciju pod nazivom "Redact sensitive content during screen sharing, screen recording and similar actions".

Kada je ova opcija označena, ukoliko su osetljiva polja formulara (kao što su kreditne kartice, lozinke) prisutna na stranici, cela oblast sadržaja se rediguje tokom deljenja ekrana, snimanja ekrana i sličnih radnji. Ova funkcija radi samo na Android V ili novijim uređajima.

Nije poznato je kada će ova funkcija biti predstavljena svim korisnicima u Chrome-u za Android, ali moći ćete da je isprobate u Chrome Canary tokom narednih nekoliko nedelja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: