Android 4

19.08.2024.

19:30

Google priznao: Pogrešili smo VIDEO

Američka tehnološka korporacija Google je vršila pritisak na tehnološke influensere da bi pozitivno pisali o novoj seriji pametnih telefona Pixel, piše portal Verge.

Izvor: Tanjug

Google priznao: Pogrešili smo VIDEO
Profimedia

Podeli:

Kako se navodi, kompanija je od učesnika takozvanog "Team Pixel", grupe influensera koji među prvima imaju pristup tehnološkim proizvodima, očekivala da preferiraju Google Pixel telefone u odnosu na konkurentske proizvode.

Ako učesnici budu više naglašavali prednosti drugih brendova, "moraćemo da prekinemo odnos između brenda i kreatora sadržaja", navodi se u tekstu Google-ovog ugovora sa influenserima koji je naljutio mnoge učesnike ove zajednice.

"Zvanično se povlačim iz tima Pixel. Bilo je lepo, ali ovaj program više nije u skladu sa mojim etičkim uverenjima niti u najboljem interesu mog kanala i sadržaja koji pružam gledaocima. Poslao sam im mejl danas i dao otkaz", objavio je influenser Adam Metlok.

Google-ova menadžerka za komunikacije Kajla Gejer izjavila je da je tehnološka kompanija pogrešila prilikom izbora reči za ugovor sa infuenserima i da je obrazac ugovora u međuvremenu uklonjen sa sajta.

Kompanija Google predstavila je prošle nedelje novu seriju Pixel pametnih telefona.

Osnovni model Pixel 9 ima čip Tensor G4, 12 gigabajta radne memorije (RAM) i mnoštvo funkcija koje pokreće veštačka inteligencija (AI), uključujući mogućnost komponovanja ljudi sa dve fotografije u jedan snimak.

Početna cena osnovnog modela je 800 dolara.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: