Android 0

19.08.2024.

15:30

Samsung upozorava milione korisnika Galaxy uređaja: Propustićete...

Samsungovo najnovije mesečno ažuriranje je stiglo i preporučuje se svim korisnicima jer donosi neke bitne zakrpe.

Izvor: Forbes

Samsung upozorava milione korisnika Galaxy uređaja: Propustićete...
Framesira / Shutterstock.com

Podeli:

Južnokorejska kompanija je objavila avgustovsko bezbednosno ažuriranje, koje ispravlja dve kritične bezbednosne ranjivosti, koje su bile zloupotrebljavane prema navodima Google-a.

Ažuriranje je prvo objavljeno u SAD-u, gde je pojava ovih ranjivosti dovela do slanja formalnih upozorenja od strane CISA agencije za sajber bezbednost. Formalni mandat za sve federalne zaposlene je ili da ažuriraju svoje uređaje u roku od 21 dan od izdavanja upozorenja, ili da prestanu da koriste svoje telefone.

Samsung je prošle nedelje objavio bezbednosno ažuriranje za Galaxy Z Flip 5 i Galaxy Z Fold 5 u Sjedinjenim Američkim Državama, a sada isto čini i za više država širom sveta.

Na listi su tržišta, koja uključuju Srednji Istok, Jugoistočnu i Južnu Aziju, kao i Novi Zeland, Južnu Afriku, Kazahstan i Ukrajinu.

Ažuriranje je počelo da pristiže i na starije flegšip Galaxy uređaje, uključujući i S21 seriju. Čak i neki S20 modeli dobijau ažuriranje.

Iz Samsunga kažu da bezbednosne pretnje veoma ozbiljno tretiraju, a kako bi se pomenute kritične ranjivosti zakrpile, bezbednosna ažuriranja su aktuelna od avgusta.

Samsung preporučuje korisnicima da, kao i obično, svoje uređaje ažuriraju najnovijim softverom.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: