Android 5

18.08.2024.

19:30

Ako imate Android telefon moći ćete da uživo razgovarate sa AI-jem VIDEO

Tokom svog hardverskog događaja, koji je juče održan, Google je najavio i neke AI novitete.

Izvor: GSMArena

Ako imate Android telefon moći ćete da uživo razgovarate sa AI-jem VIDEO
Sadi-Santos / Shutterstock.com

Podeli:

Google je predstavio Gemini Live, koji pristiže svim Gemini Advanced pretplatnicima na engleskom, za Android telefone.

Gemini Live donosi mobilno iskustvo razgovora koje omogućava korisniku da sa Gemini AI modelom ima fluidnu konverzaciju, kako navodi Google. Praktično, iskustvo će biti kao sa Google Assistant-om, ali sa dodatkom AI poboljšanja.

Korisnik može da prekine Gemini Live usred njegovog odgovora kako bi dublje istražio temu, ili da pauzira razgovor i kasnije mu se vrati. Gemini Live funkcioniše i bez korišćenja ruku – možete s AI-jem pričati u pozadini ili kada je telefon zaključan. Za Gemini Live će biti dostupno 10 glasova, a korisnik može da izabere onaj koji mu najviše odgovara.

Google u narednim nedeljama planira da objavi nove ekstenzije za Gemini. To će mu omogućiti da radi sa aplikacijama kao što su Keep, Tasks i Utilities, kao i da proširi svoje funkcije na YouTube Music. Nakon toga stiže ekstenzija za Calendar.

Korisnici koji na Androidu zamene Google Assistant Gemini-jem, mogu da aktiviraju AI pomoću poznate "Hey Google" komande. Dostupna je i interakcija za YouTube, kao i Gmail i Google Messages.

Google obećava da će se u narednim mesecima fokusirati na brzinu i kvalitet kada je u pitanju Gemini,a objaviće dublju integraciju sa Google Home, Phone i Messages servisima.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: