Android 11

15.07.2024.

19:00

Korisna poboljšanja dolaze na Google Maps za Android

Tokom 2024. godine, Google Maps za Android je dobijao koji odbacuje najveći deo korisničkog interfejsa preko celog ekrana u korist izgleda zasnovanog na panelima.

Izvor: 9to5Google

Korisna poboljšanja dolaze na Google Maps za Android
Diego Thomazini / Shutterstock.com

Podeli:

Ovi paneli, koji imaju više zaobljenih uglova, prikazuju mapu na više mesta, naglašavajući tako pozadinski sloj. Pored toga što pomažu u očuvanju konteksta pri kretanju po aplikaciji, Google Maps sa ovim redizajnom deluju manje zahtevno.

Ove panele za izlistavanje lokacija zatvarate pomoću novog "x" tastera u gornjem desnom uglu ili prevlačenjem unazad sa leve/desne ivice. Sa ovim redizajnom, više ne možete da prevučete nagore na polju za pretragu da biste samo videli mapu.

Druga velika promena je kada tražite uputstva. Taj početni korisnički interfejs za unos vašeg odredišta, sa prekidačem za metode prevoza i listom nedavnih lokacija, je nepromenjen i i dalje izgleda kao stranica preko celog ekrana.

Međutim, kada se jednom unese sadržaj, vrh ekrana prikazuje samo početnu/krajnju lokaciju. Način na koji menjate režime je pomeren na dno radi poboljšane dostupnosti. Paneli se koriste u celom ovom korisničkom interfejsu.

Google je započeo testiranje u februaru. Urađena su neka podešavanja i još jedan krug testiranja je počeo u maju. Poslednjih nekoliko dana vidimo da je redizajn sve šire dostupan na stabilnom kanalu (verzija 11.136.k) za Google Maps na Android-u. Još nije dostupan na iOS-u.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: