Aktuelno 1

27.10.2024.

19:30

Veštačka inteligencija kaže da ovako izgledaju preljubnici

Ako verujete da izgled može otkriti sklonost ka prevari, najnovija AI analiza ima zanimljiv odgovor: prosečan nevernik nije filmski zavodnik, već prosečan tip u svojim četrdesetim, s neurednom bradom i umornim očima.

Izvor: Blic žena / Aleksandra Kresović

Veštačka inteligencija kaže da ovako izgledaju preljubnici
Roman Samborskyi / Shutterstock.com

Podeli:

Istraživanje koje je obuhvatilo hiljade žena koje su doživele prevaru otkriva profil muškarca koji vara – i ne, nije u pitanju šarmantni zavodnik s ekrana, već muškarac koji izgleda kao da bi vam možda tražio cigaru na ulici.

Prema ovoj AI analizi, prosečan preljubnik nije fatalno privlačan, već ima neurednu bradu, blago uvećan nos, plave ili sive oči, tanke usne, neupadljive crte lica i ima oko 40 godina. Na slici se vide i bore na čelu – možda od stresa da ne bude uhvaćen.

Muškarci sa tarzankom ne varaju

Prema anketi koju je sproveo sajt MrQ, istraživači su ispitali 2.000 žena i otkrili da je 35% ispitanica navelo da ih je partner prevario. Međutim, najverovatnije je da muškarci sa tarzankom neće varati, jer je samo 17% žena izjavilo da su ih prevarili partneri sa tom frizurom.

Obično, veran muškarac je u kasnim dvadesetim godinama i relativno obrijan. Studija je takođe pokazala da su muškarci skloniji prevari od žena, pri čemu je 36% muškaraca priznalo da su varali, u poređenju sa 24% žena.

Gotovo četiri od deset žena – 39% – je izjavilo da su odmah ostavile preljubnika nakon što su saznale za prevaru. Dodatnih 12% je raskinulo mesec dana nakon saznanja, dok je 14% odlučilo da završi vezu u roku od tri meseca.

Još 7% je raskinulo nakon šest meseci, a 6% parova je opstalo godinu dana, dok je 12% žena odlučilo da ostane sa svojim nevernim partnerom.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: