Aktuelno 0

28.10.2024.

8:10

Apple "pobedio" i dobio odštetu od samo 250 dolara

Kompanija iz Kupertina kaže da njen krajnji cilj nije bio novac, već da dobije sudsku zabranu.

Izvor: B92

Apple "pobedio" i dobio odštetu od samo 250 dolara
Koshiro K / Shutterstock.com

Podeli:

Pravna bitka između Apple-a i kompanije za medicinsku tehnologiju Masimo se nastavlja, a veća kompanija je pobedila u njihovom najnovijem suočavanju. 

Porota se složila sa Apple-om da su prethodne verzije Masimo-ovih satova W1 i Freedom prekršile patente za dizajn, navodi Rojters. Apple-u je dodeljeno samo 250 dolara odštete, što je najmanji iznos koji se može dodeliti za kršenje patenta, ali su advokati kompanije navodno rekli sudu da Apple ionako ne traži novac.

Ono što je Apple, koji vredi 3,5 biliona dolara, želeo jeste zabrana prodaje Masimovih trenutnih modela pametnih satova. Međutim, porota je utvrdila da ti noviji modeli ne krše intelektualnu svojinu kompanije Apple. Zbog toga Masimo takođe tretira odluku porote kao pobedu, ističući medijima da je zahvalan na presudi koja je "u korist Masima i protiv Apple-a po skoro svim pitanjima“. Očigledno, presuda se odnosi samo na "ukinuti modul i punjač". 

Masimo je tužio Apple 2021. godine, optužujući kompaniju da je prekršila nekoliko njenih patenata za praćenje kiseonika u krvi na bazi svetlosti, dok je tehnološki gigant podneo protivtužbu godinu dana kasnije. Sud je stao na stranu Masima 2023. godine, primoravši Apple da pauzira prodaju svojih najnovijih modela pametnih satova, pošto je američka komisija za međunarodnu trgovinu blokirala sav uvoz Watch Series 9 i Ultra 2 modela u zemlju. Kompanija je uložila žalbu i na kraju je uspela da nastavi sa prodajom svojih satova u SAD-u ranije ove godine, uklanjanjem tehnologije iz modela koji se nude u Americi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: