Aktuelno 0

27.10.2024.

14:30

Kineski brend novim telefonom cilja na Apple korisnike

Kineski brend Oppo je na tržištu od 2004. godine, a novom Find X8 serijom cilja na deo Apple korisnika.

Izvor: Indeks

Kineski brend novim telefonom cilja na Apple korisnike
Oppo

Podeli:

Oppo je već ranije potvrdio da novi telefoni iz serije Find X8 donose MediaTek procesor, napredne kamere razvijene u saradnji sa brendom Hasselblad, podršku za bežično punjenje i sertifikate otpornosti na vodu i prašinu (IP68 i IP69).

Osim toga, kompanija je sada otkrila da oba uređaja imaju brzine punjenja od 80W kablom i 50W bežično, iako preko PPS punjača nude brzinu od samo 33W, prenosi Android Authority. 

Serija Find X8 podržava Oppo Mag dodatke, poput prenosnog punjača, powerbanka velikog kapaciteta i bežičnog punjača sa ventilatorom za hlađenje, koji mogu da se koriste sa posebnom maskom.

Novi telefoni donose i korisne softverske funkcije - za ljubitelje fotografije zanimljiv dodatak je alat za uklanjanje odsjaja sa fotografija, a tu je i opcija Shadowless Snapshot koja omogućava snimanje fotografija bez zamućenja jednostavnim podizanjem ruke.

Ostale funkcije kamere uključuju visokokvalitetne fotografije uživo, poseban portretni način rada i različite stilove koji oponašaju filmski izgled.

U novoj seriji dostupna su dva modela - osnovni Find X8 i napredniji Find X8 Pro. Find X8 Pro ima veći 6.78-inčni zakrivljeni OLED ekran i snažnu bateriju kapaciteta 5.910 mAh.

Posebno je zanimljiv Pro model koji ima dve periskopske kamere (zumiranje 3x i 6x), kao i glavnu kameru visoke rezolucije od 50MP, širokougaonu, i prednju od 32MP. 

Kompanija je takođe uvela i dugme za kameru kao Apple. Slično kao za iPhone 16, ovo dugme omogućava snimanje pritiskom i zumiranje pomakom, što ga čini prvim Android telefonom sa ovim višenamenskim tipom dugmeta za kameru.

Osnovni Find X8 model dolazi sa Dimensity 9400 čipom, OLED ekranom od 6.59 inča i baterijom kapaciteta 5.630 mAh. sa debljinom od 7.85 mm i težinom od 193 grama.

Početna lansiranja serije Find X8 usmerena su na kinesko tržište, ali Oppo je potvrdio da će telefoni uskoro biti dostupni i globalno.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: