Aktuelno 0

25.10.2024.

11:00

Lepe vesti za korisnike Windowsa 11: Nema više čekanja VIDEO

Proces preuzimanja i instaliranja redovnih mesečnih nadogradnji biće ubrzan, uz kraće vreme resetovanja, i manje zauzimanje procesorskih resursa, najavili su iz Microsofta.

Izvor: Bug

Lepe vesti za korisnike Windowsa 11: Nema više čekanja VIDEO
Melnikov Dmitriy / Shutterstock.com

Podeli:

Microsoft trenutno postepeno distribuira najnoviju Windows 11 nadogradnju, oznake 24H2, ali taj proces im baš i ne ide bez problema. Od 1. oktobra, kada je distribucija zvanično počela, pojavile su se brojne poteškoće, pa su korisnicima nakon nadogradnje prestajali da rade određeni uređaji, poput kamera i čitača otiska prsta, ili su im neke aplikacije otkazivale poslušnost. 

Najveći problem, međutim, trenutno je činjenica da neki modeli Asus računara uopšte ne mogu da instaliraju novu verziju, pa je Microsoft za njihove vlasnike pauzirao proces nadogradnje, dok ne isprave problematičnu verziju 24H2.

U budućnosti će biti bezbolnije

Ali, isto vreme sa ovim objavama i ispravljanjem aktuelnih bagova, objavili su i jednu dobru vest za sve korisnike Windowsa 11. Oni koji uspeju da nadograde OS na 24H2 trebalo bi da profitiraju u nekim osnovnim radnjama, kao što je instaliranje narednih nadogradnji. Microsoft kaže da su u novoj verziji dodatno poradili na bržoj i lakšoj instalaciji redovnih mesečnih nadogradnji i zakrpa.

Preuzimanje će ubuduće ići brže jer će datoteke biti manje, sama instalacija na računar bi trebalo da protekne brže, koristiće manje procesorskih resursa, a i resetovanje računara zbog nadogradnje obavljaće se nešto brže. Testirani računari su poslednji put nadograđenima pre 8 i 18 meseci, u poređenju s onima ažuriranima na verziju 24H2. Vreme instalacije nadogradnji je tom prilikom skraćeno za preko 43%, računari su se ponovno pokrenuli u vremenu kraćem za više od trećine, dok je korišćenje procesora smanjeno za 15-25%. Pored svega navedenog, veličina preuzimanja instalacija smanjena je za 200 MB u proseku.

Šta je sve novo u verziji Windowsa 11 za drugu polovinu ove godine, pogledajte u Microsoftovom videu u nastavku.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: