Aktuelno 1

24.10.2024.

17:20

Zabranjeno praćenje aviona poznatih ličnosti

Suspenzija je opravdana kršenjem politike zaštite privatnosti, zbog koje je bio povećan rizik od fizičkih povreda određenih osoba.

Izvor: Tportal

Zabranjeno praćenje aviona poznatih ličnosti
Profimedia

Podeli:

Meta Platforms je suspendovala korisničke naloge preko kojih je moglo da se prati kretanje privatnih aviona Ilona Maska, Marka Zakerberga i drugih poznatih ličnosti.

"Nalozi na Instagramu i Threadsu koji prate privatne avione poznatih – uključujući Zakerberga, Maska, Kim Kardašian, Bila Gejtsa, Džefa Bezosa i Kajli Džener – suspenovani su", objavio je vlasnik mnogih od njih Džek Svini.

Meta je suspenziju opravdala kršenjem politike zaštite privatnosti, zbog koje je bio povećan rizik od fizičkih povreda određenih osoba.

Linkovi na naloge na Instagramu/Threadsu koji prate letove bivšeg predsednika Donalda Trampa, guvernera američke savezne države Floride Rona Desantisa i drugih, takođe više ne funkcionišu. Svinijev nalog za praćenje aviona Tejlor Svift onemogućen je krajem prošle nedelje.

U maju je američki predsednik Džo Bajden potpisao zakon koji vlasnicima privatnih aviona omogućava da anonimiziraju podatke o registraciji, piše Tech Crunch.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pakt potpisan; "Ovo je bez presedana"

Nemački avioni sposobni za praćenje ruskih podmornica počeće sa operacijama uz obalu Škotske već sledeće godine, u okviru odbrambenog sporazuma koji će biti potpisan između Londona i Berlina.

8:30

23.10.2024.

1 d

Podeli: