Aktuelno 0

24.10.2024.

21:20

Android opet čačka po sistemu – šta je sad spremio?

Razvoj sledećeg izdanja Androida, (recimo Androida 16) uveliko traje, a neke od novih funkcija možemo da vidimo tako što ćemo pretražiti beta izdanja.

Izvor: Android Authority

Android opet čačka po sistemu – šta je sad spremio?
Shutterstock/Dmytro Zinkevych

Podeli:

Nakon objavljivanja još jedne nove Android beta verzije, portal Android Authority otkriva više detalja o jednoj od najvećih novih funkcija u Androidu 16: Režimi.

Režimi (Modes) je novo ime funkcije prioritetnih režima (Priority Modes), koja je u osnovi jača verzija Do not Disturb režima.

Razlog ovaj režim treba da bude revidiran, jeste to što je trenutno prilično ograničen. Možete ga aktivirati ručno ili podesiti da se aktivira između određenih perioda, ili tokom određenih kalendarskih događaja iz nekog kalendara. 

Međutim, ako želite da podesite više rasporeda na osnovu drugih kalendara ili vremenskih perioda, morate svaki put da menjate režim, i ne možete samo da napravite još jednu kopiju. To će, srećom, rešiti nova funkcija "Modes" u Androidu 16.

Moći ćete da kreirate mnoštvo različitih režima, svaki sa sopstvenim imenom, ikonom, "okidačem" za aktivaciju, podešavanjima ekrana i obaveštenja. Možete ručno da menjate režime iz aplikacije Settings, ili iz novog Quick Settings odeljka.

U novom Android 15 QPR1 Beta 3, vidi se da je Google ažurirao OS tako da prikazuje ikonu na Status baru, zaključanom ekranu i AOD-u koji odgovara trenutnom režimu koji je omogućen. Ovo će olakšati da odmah vidite šta je zapravo aktivirano.

U Androidu 15 QPR1 Beta 3, Google je takođe malo izmenio i korisnički interfejs, a režimi se prikazuju u listi sa jednom kolonom, koja se pomera vertikalno, umesto liste sa dve kolone. Takođe, sada i Quick Settings sam po sebi pokazuje ikonicu prvog režima koji omogućite. 

Moći ćete da birate između 40 različitih ikonica kako biste njima obeležili režime, tako da ne može da dođe do zabune koji vam je trenutno uključen.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pakt potpisan; "Ovo je bez presedana"

Nemački avioni sposobni za praćenje ruskih podmornica počeće sa operacijama uz obalu Škotske već sledeće godine, u okviru odbrambenog sporazuma koji će biti potpisan između Londona i Berlina.

8:30

23.10.2024.

1 d

Podeli: