Aktuelno 2

24.10.2024.

11:12

Zabranjena

Strimerka Frogan zabranjena je na platformi Twitch.

Izvor: Gamerant

Zabranjena
Twitch/Frogan

Podeli:

Frogan (27) koja često strimuje svoje gejming kampanje, često govori o aktuelnoj političkoj situaciji, a nedavno je bila predmet kontroverzi zbog toga što je rekla da "vojnici SAD zaslužuju PTSP zbog svojih ratnih zločina"

Mada se na Twitteru izvinila zbog načina na koji je formulisala svoje mišljenje, ostala je pri svojim stavovima prema ponašanju američke vojske u Palestiji i Siriji.

Negativni komentari upućeni Frogan počeli su kada je jedan jutjuber objavio klip pod nazivom "Twitch ima problem", gde je prozvao i nju i druge strimere arapskog porekla zbog njihovih izjava na panelu tokom Twitchcon događaja.

Ubrzo nakon što su ove kontroverze izašle na videlo, Twitter nalog "StreamerBans" objavio je da je Frogan banovana, a razlog je, kako je navedeno, "namerni govor mržnje", što je protiv pravila ponašanja koja je Twitch uspostavio.

Frogan i još neki strimeri koje je Twitch zabranio, napravili su "Sabra listu", odnosno spisak strimera koje "odobravaju". Najcenjeniji na ovom spisku su "Arapi", a oni na dnu su označeni kao "ljubitelji Sabre". Inače, Sabra je umak na bazi humusa, koji je veoma popularan u Izraelu.

Frogan je insistirala da su ljudi na dnu ove lestvice samo "jer vole dno bureta sa humusom", a neki komentari na ovakvu odluku Twitcha išli su u smeru toga da mnogo blaže kazne dobijaju oni koji govore protiv Palestine (kao npr. Asmongold), nego kada je slučaj suprotan.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: