Aktuelno 7

20.10.2024.

21:00

Velika imena napuštaju Apple: Da li je Tim Kuk sledeći?

Ova godina je bila prilično čudna za Apple, ali da li je došlo vreme vreme da Tim Kuk napusti kompaniju? Izgleda da neki ljudi tako misle.

Izvor: B92

Velika imena napuštaju Apple: Da li je Tim Kuk sledeći?
John Gress Media Inc / Shutterstock.com

Podeli:

Pre nekoliko dana, glavna direktorka za ljudske reesurse u Apple-u — Kerol Surfis — napustila je kompaniju nakon manje od dve godine rada u njoj. Surfis je pomogala Apple-u da odvoji svoju maloprodajnu diviziju od svojih HR operacija. Prema izveštajima, kompanija je odlučila da eliminiše njenu poziciju i da joj omogući da ode.

Sada, analitičar Mark Gurman izveštava da je Apple-ov vodeći regruter takođe napustio kompaniju. Sjerd Gering je radio u Apple-u oko šest godina i bavio se upravljanjem talentima, regrutovanjem, administracijom i imigracijom. Geringova odluka da ode u firmu Citadel, sa sedištem u Majamiju, mogao bi biti biti odgovor na odbacivanje Kerol Surfis sa pozicije u Apple-u.

Finansijski direktor Apple-a Luka Maestri takođe napušta kompaniju posle više od 10 godina. Izgleda da se strategija Tima Kuka da zadrži investitore nakon smrti Stiva Džoba konačno bliži kraju. Što postavlja pitanje, da li je on sledeći na redu d aode iz kompanije?

Prema Gurmanu, odgovor na to pitanje glasno je "ne". Iako je vvisionOS 2 lansiran nekompletan, iPhone 16 je stigao bez Apple Intelligence, iOS 18 je izazvao kvar telefona i iPadOS 18 je ukočio uređaje, situacija i dalje nije postala dovoljno loša da Kuk ode.bi Kuk otišao.

Kompanija je definitivno izgubila kontrolu nad osiguranjem kvaliteta svojih proizvoda i usluga u poslednje vreme, a ni njeni poduhvati u drugim oblastima (Apple car i Vision Pro) nisu bili uspešni. Međutim, Apple i dalje ostaje jedna od najvećih korporacija na svetu sa veoma lojalnom bazom kupaca. Ostaje da se vidi koliko će to još trajati.

Izgleda da je da je Apple-ova najnovija ideja – robotika. Gurman je otkrio da kompanija radi na iPad robotu sa planovima za eventualni razvoj humanoidnih robota. Ne zaboravimo da je Apple i dalje zainteresovan da napravi nešto slično Meta-inim Orion AR naočarima.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: