Aktuelno 7

20.10.2024.

15:30

Microsoft potvrdio još jedan plavi ekran smrti u Windowsu 11

Windows 11, verzija 24H2, predstavlja veliko ažuriranje ovog operativnog sistema ali stiže i sa određenim bagovima.

Izvor: B92

Microsoft potvrdio još jedan plavi ekran smrti u Windowsu 11
Shutterstock/dennizn

Podeli:

Neki od problema, koji su poznati za Windows 11 24H2 verziju operativnog sistema, toliko su kritični da dovode do plavog ekrana smrti (blue screens of death – BSOD).

Zbog toga je Microsoft blolirao 24H2 ažuriranje na uređajima koji su pogođeni ovim problemom. Sada jee, međutim, otkriven novi poznati bag koji dovodi do rušenja sistema. Ovo se pojavljuje na računarima sa Voicemeeter aplikacijom.

Prema obaveštenju koje je Microsoft objavio u zvaničnoj dokumentaciji, Windows 11 24H2 sa instaliranom Voicemeeter aplikacijom beleži rušenja sistena sa plavim ekranom smrti i MEMORY_MANAGEMENT obaveštenjem o grešci.

Kao što je uobičajeno, Microsoft je pauzirao isporučivanje ažuriranje sistemima koji sadrže Voicemeeter aplikaciju.

Microsoft korisnicima takođe preporučuje da ne ažuriraju svoje sisteme ručno, uz Installation Assistant or the Media Creation Tool. S druge strane, uklanjanje Voicemeeter apliakcije može da ukloni tu zabranu na nekim uređajima.

Za sada, jedino zaobilazno rešenje je da se izbriše/deinstalira Voicemeeter i sve njegove komponente. Iz Microsofta kažu da će obezbediti informacije, kada zakrpa za ovaj problem postane dostupna.

Potrebno je istaći da pomenuti problem sa konkretno ovim plavim ekranom smrti utiče samo na Windows 11 24H2 verziju operativnog sistema. Starije verzije Windowsa 10 i Windowsa 11 nisu pogođene.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: