Aktuelno 0

19.10.2024.

14:21

Šta sve može prvi Kindle sa ekranom u boji?

Amazon je objavio svoj prvi e-book čitač sa ekranom u boji, pored najnovijih verzija ostalih modela u svojoj seriji.

Izvor: B92

Šta sve može prvi Kindle sa ekranom u boji?
Amazon

Podeli:

Kompanija kaže da je dizajnirala Kindle Colorsoft Signature Edition za "bogatu paletu boja", pa ćete tako moći da vidite korice knjiga, slike i stripove u koloru, ali i da obeležite pasuse raznim markerima, umesto, kao do sad, samo sivim.

Pošto je u pitanju Kindle i uglavnom ćete ga koristiti za čitanje, Amazon se pobrinuo da uređaj ima dobru boju, ali i da nudi dobro crno-belo iskustvo. 

Obećava visoku rezoluciju, bilo da gledate sliku u punoj boji ili crno-belu stranicu, a kaže i da uvećavanje slika neće učiniti da izgledaju pikselizovano.

Model izgleda kao Paperwhite Signature Edition, samo sa drugačijim ekranom, i obećava 25% brže okretanje stranica od prethodnika. Međutim, postavljanje displeja u boji na čitač moglo bi da ga uspori i smanji život baterije.

Da bi to nadoknadio, Amazon je napravio neke promene u hardveru i softveru, kao što je korišćenje nitridnih LED dioda koje rade sa algoritmom kompanije za poboljšanje boje i osvetljenosti.

Prema pisanju stranih medija, Colorsoft je najbolje koristiti za čitanje stripova ili tzv. "grafičkih novela", a u pretprodaji košta 280 dolara.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: