Aktuelno 1

17.10.2024.

14:06

"Postao sam psihopatska verzija sebe": Strimer se kaje zbog rasističkih izjava o Palestini VIDEO

Popularni strimer Zak Hojt, poznatiji pod nadimkom Asmongold, oglasio se prvi put nakon što ga je Twitch zabranio zbog komentara o smrti Palestinaca u Gazi.

Izvor: Kotaku

"Postao sam psihopatska verzija sebe": Strimer se kaje zbog rasističkih izjava o Palestini VIDEO
Profimedia

Podeli:

"Ne želim da govorim kako nisam hteo da opravdam ili promovišem genocid. Rekao sam nešto o ovoj temi, što je bilo odvratno", rekao je Hojt u video-klipu.

Hojtu je Twitch ugasio profil jer je pomenuo Gazu i rekao da ga "zabole" za civile koje Izrael ubija, a uz to je dodao i da "Palestinci svakako pripadaju inižoj kulturi".

Isečci sa ovim komentarima su se brzo raširili društvenim mrežama gde su ih mnogi kritikovali, a kasnije je Twitch na dve nedelje ugasio Hojtov kanal "zackrawrr", mada ima još jedan.

Hojt je u svom novom YouTube snimku rekao da je "kritikovao religijski ekstremizam, i nije pravio razliku između te dve stvari".

"Kad god kažem da su svi na ovom području takvi, ispadam kreten, i bio sam kreten", rekao je Hojt, dodajući da, iako je protiv religijskog fundamentalizma, nije u redu da generalizuje na taj način.

Takođe je pokušao da rasističke izjave postavi u širi kontekst svoje karijere i toksičnu kulturu onlajn striminga koja mu je, kako kaže, "progutala život" u poslednje dve godine.

"Polako sam se pretvorio u najzlobniju - nemam ni reči za to - prosto najpodliju, najgrublju, bezosećajnu, psihopatsku verziju sebe. Razmišljam o nekim stvarima koje sam rekao i uradio u protekle dve godine, i ne mislim da sam pogrešio u svemu, ali neki postupci su neodbranjivi", istakao je Hojt.

On je rekao i da su mu se javili muslimani čija je porodica u Palestini, i da je "ponižavajuće" to što je o njima rekao, kao da se "oseća kao j***ni glupi kreten".

Dodao je i da će prestati sa strimovanjem na neko vreme, a pogledajte celokupno njegovo obraćanje na snimku u nastavku teksta.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: