Aktuelno 0

17.10.2024.

11:31

Kako je Google Maps pomogao da se nađe dvostruki ubica

Već znamo koliko je Google Maps korisna aplikacija - ali da li ste znali da ju je jednom američka policija koristila da uhapsi ubicu?

Izvor: B92

Kako je Google Maps pomogao da se nađe dvostruki ubica
AngieYeoh / Shutterstock.com

Podeli:

Dogodilo se to 2010. godine, kada je policajcima palo na pamet da "uposle" Google Maps da bi sebi olakšali traganje za Leslijem Todom Parvinom, koji je bio optužen za dva ubistva.

Parvin je optužen da je 30. jula 2010. godine ubio dvojicu Latinoamerikanaca, Edgara Lopeza i Pabla Gutjereza-Guzmana. Lopez je bio imigrant iz Gvatemale, a Gutjerez-Guzman iz Meksika.

U to vreme, Parvin je bio vojni veteran koji je pet puta bio na angažmanu u inostranstvu, a ubistva je počinio kada je između njih trojice izbila svađa dok su sedeli i pili u jednom dvorištu.

Parvin je navodno izvukao pištolj i pucao u nenaoružane žrtve, rekao je lokalni šerif, a iako je razlog za svađu ostao nejasan, Parvinov otac kasnije je sugerisao da su 20 godina vojne službe njegovog sina i PTSP možda doprineli tragičnom incidentu.

Nakon pucnjave, istražitelji su zaključili da je Parvin pobegao u Luizijanu, i dok policija nije mogla da mu uđe u trag, znala je ipak da vozi zeleni Kia kombi.

Policajci su prionuli na posao i počeli sa skeniranjem registarskih tablica svih zelenih Kia kombija registrovanih u Luizijani, a nakon što su suzili potragu, otkrili su adresu u Kolumbiji koja je povezana sa Parvinom.

Kada su ukucali njegovu adresu na Google Maps aplikaciji, videli su pomoću Street View funkcija zeleni kombi parkiran ispred kuće, i onda su tačno znali koji kombi i koju registraciju da traže.

To im je pomoglo da saznaju kako je Parvin iz Luizijane pobegao u Teksas gde se rešio kombija, ali su ispitujući svedoke ipak uspeli da povežu kriminalca sa vozilom. Na kraju, Parvin je uhapšen u svojoj kući u Južnoj Karolini 19. avgusta, nakon što ga je iz Teksasa tu vratio rođak.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: