Aktuelno 1

17.10.2024.

9:33

"Bombardujte bolnice u Gazi, mi ćemo vaše da ugasimo. Oko za oko..."

Novi dokumenti koji su izašli na videlo otkrivaju da su dva Sudanca pokušala da pokrenu na hiljade DDoS sajber napada širom sveta.

Izvor: Engadget

"Bombardujte bolnice u Gazi, mi ćemo vaše da ugasimo. Oko za oko..."
US Department of Justice/US District Court for the Central District of California

Podeli:

Dokumenti pokazuju kako su ovi napadi mogli da nanesu ozbiljnu finansijsku i tehničku štetu vladama i kompanijama, a u nekim slučajevima čak i da nanesu fizičku štetu.

Kako je objavilo američko ministarstvo pravde, Ahmed Salah Jusif Omer i Ala Salah Jusuf Omer povezani su sa više od 35.000 napada protiv stotina organizacija, sajtova i mreža kao deo grupe Anonymous Sudan.

Mada ova grupa tvrdi da je aktivistička, braća su "kidnapovala" pojedine sisteme radi otkupnine, koja je iznosila i do 1.700 dolara mesečno u nekim slučajevima.

Njihovo delovanje datira sa početka 2023. godine, kada su koristili Skynet Botnet, a na Telegram kanalu Anonymous Sudan, Ahmed je objavio poruku: "SAD moraju biti spremne, izvešćemo uskoro veliki napad kao u Izraelu".

Jedna od optužnica navodi 145 krivičnih dela koja su braća počinila protiv organizacija i entiteta u SAD, EU, Izraelu, Sudanu i UAE, a jedan od ovih napada, na bolnicu u Los Anđelesu, potencijalno može doneit Ahmedu i doživotnu kaznu zatvora.

"Držimo im mrežu više od tri sata. Očajnički pokušavaju da je poprave, ali bez uspeha. Bombardujte naše bolnice u Gazi, a mi ćemo ugasiti vaše. Oko za oko", napisao je Ahmed na Telegramu u februaru.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: