Aktuelno 4

16.10.2024.

21:30

"Google je namešten" VIDEO

Bivši predsednik SAD-a Donald Tramp zapretio je u nedavnom današnjem intervjuu da će, ako bude izabran za predsednika, "uraditi nešto" u vezi sa Guglom, ali nije rekao konkretno šta.

Izvor: The Verge

"Google je namešten" VIDEO
El-Amin / Shutterstock.com

Podeli:

U intervjuu, glavni urednik Blumberga Džon Mikletvejt pomenuo je predlog Ministarstva pravde SAD-a da se eventualno "razbije" Google i pitao je Trampa da li bi Google trebalo da bude razbijen.

Tramp je izrazio svoje nezadovoljstvo zbog toga što se "loše priče" više pojavljuju na Google-u i istakao je da je je pozvao šefa Google-a da mu izrazi svoje frustracije.

"Google je veoma moćan. Veoma se loše odnose prema meni. Mogu da govorim iz tog ugla. Oni imaju samo loše priče... drugim rečima, ako ja imam 20 dobrih i 20 loših priča, a svako ima pravo na to, videćete samo 20 loših priča. Pre neki dan sam nazvao šefa Google-a i rekao: 'U poslednje vreme o meni se pojavljuje dosta dobrih informacija, ali ih ne nalazite u Google-u'. Mislim da je sve to namešteno. Mislim da je Google nameštaljka baš kao što je nameštena i naša vlada svuda", istakao je Tramp.

Pretpostavlja se da je Tramp ovde mislio na generalnog direktora Alphabeta Sundara Pičaija.

Potom je Tramp upitan, da li to znači da bi trebalod a Goole bude razbijen, na šta je predsednički kandidat republikanaca rekao da će "učiniti nešto" Google-u.

"Uradio bih nešto. Ali vidi, odajem im puno zasluga. Oni su postali takva sila. Takva moć. I morate im odati priznanje za to. Kako su postali moćni je za diskusiju. U isto vreme, to je veoma opasna stvar jer želimo da imamo sjajne kompanije. Ne želimo da Kina ima ove kompanije. Trenutno se Kina plaši Google-a. Kina je veoma moćna, veoma pametna grupa ljudi, reći ću vam to iz ličnog iskustva...", izjavio je Tramp.

Ovo nisu prve nejasne izjave koje je Tramp uputio o Google-u tokom ovog izbornog ciklusa. Tramp je u avgustu rekao da Google "mora da bude oprezan" i da "ima osećaj da će Google biti blizu gašenja". Džej Di Vens, Trampov potpredsednik, pozvao je na razdvajanje Gugla u februaru.

Ceo intervju sa trampom možete pogledati u pratećem videu.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: