Aktuelno 0

14.10.2024.

15:15

Evo zašto je SIM i dalje bolje rešenje nego eSIM

Virtuelne eSIM kartice imaju svojih prednosti, ali u pojedinim aspektima ipak ne mogu da se porede s dobrim starim SIM-ovima.

Izvor: Tportal

Evo zašto je SIM i dalje bolje rešenje nego eSIM
tkyszk / Shutterstock.com

Podeli:

Mnogi telefoni sada nude podršku za eSIM. Međutim, samo zato što je ova tehnologija dostupna ne znači da bi trebalo da zanemarite prednosti uređaja sa slotom za fizičku SIM karticu.

Evo pregleda nekoliko važnih razloga za to.

1) Šira kompatibilnost uređaja s različitim operaterima

Kada je u pitanju kompatibilnost uređaja, fizičke SIM kartice imaju jasnu prednost u odnosu na eSIM. Ne podržavaju svi operateri eSIM tehnologiju, pa biste mogli da budete ograničeni u izboru uređaja ako se odlučite za telefon sa samo eSIM-om.

S druge strane, telefoni s fizičkim slotom za SIM kompatibilni su s velikim brojem operatera.

2) Jednostavnija promena operatera

Ako često menjate operatera, uređaj s fizičkim slotom za SIM bolji je izbor jer je zamena lakša i jednostavnija. S uređajima koji koriste samo eSIM proces promene operatera može biti malo složeniji.

Najprije ćete morati da proverite da li vaš novi operater podržava eSIM i da li je telefon kompatibilan s njegovom mrežom. Zatim ćete morati prođete kroz postupak preuzimanja i aktivacije novog eSIM-a, što može da potraje neko vreme i zahteva stabilnu internet konekciju.

Ako često putujete ili živite u području sa slabom pokrivenošću internetom, to može biti pravi problem.

3) Teže vas je pratiti

Korišćenje telefona s fizičkim slotom za SIM daje vam veću kontrolu nad time kada i kako se vaš uređaj povezuje s mrežom.

Ako ste zabrinuti da će vaša lokacija biti praćena, možete jednostavno ukloniti SIM karticu. Telefon više neće biti povezan s mrežom, što će pružaocu usluga znatno otežati praćenje vašeg kretanja.

Kartice eSIM ugrađene su direktno u uređaj, što znači da je on uvek povezan s mrežom sve dok je uključen. Ova stalna veza olakšava pružaocima usluga praćenje vašeg kretanja i aktivnosti.

4) Ograničena podrška za eSIM u nekim državama

Ako često putujete, dobro razmislite pre nego što odustanete od telefona s fizičkim slotom za SIM. Iako bi eSIM trebalo da učini međunarodna putovanja praktičnijim, brojne države i operateri još ga ne podržavaju u potpunosti.

U pojedinim slučajevima biće jednostavnije da kupite lokalnu SIM karticu i ubacite je u uređaj kako biste ostali povezani, piše MakeUseOf.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

23 h

Podeli: