Aktuelno 0

15.10.2024.

8:10

Ne žele osramoćenog strimera na svojoj platformi VIDEO

Suosnivač platforme Kick je govorio na temu angažovanja osramoćenog strimera.

Izvor: B92

Ne žele osramoćenog strimera na svojoj platformi VIDEO
Profimedia

Podeli:

Striming platformi Kick ne manjkaju kontroverze od početnih dana njenog osnivanja, a to je i delimično zbog štosova i reakcija koje su mnogi strimeri na platformi izvodili uživo.

To je nešto što Edvard "Eddie" krejven, suosnivač Kicka, pokušava da popravi, kako je objasnio u nedavnom intervjuu. Kick potpisuje ugovore sa velikim strimerima na platformi u pokušaju da privuče nove gledaoce. Nisu se plašili sklapanja ogromnih ugovora da bi obezbedili talente, a na naslovnim stranama se svakako istakao onaj sa xQc-om vredan 100 miliona dolara.

Eddie je u nedavnom intervjuu odgovorio na pitanje da li razmišljaju o striming ugovoru sa Dr Disrespect-om. Uprkos kontroverzama u vezi sa ovim kreatorom, on i dalje ima veliku gledanost na JYouTube-u. Međutim, Eddie ne planira da sklopi ugovor sa strimerom.

"Sklapanje ugovora sa dr Disrespectom, iz finansijske i poslovne perspektive trenutno, ne bi imalo smisla", tvrdi suosnivač Kicka.

"To bi nanelo više štete Kicku i bilo bi bacanje novca u ovom trenutku, moje je mišljenje. Bez upuštanja u dramu, samo gledajući na to iz poslovne perspektive, bilo bi to bacanje novca".

Iako bi Kick sigurno doživeo ekspanziju u gledanosti kratkoročno, posebno imajući u vidu da Dr Disrespect nije monetizovan na YouTube-u i da bi imao podsticaj da strimuje na platformi na kojoj može da zaradi više novca, Eddie ne smatra da je to dobro dugoročno gledano.

Platforma za striming je takođe bila ekstremnija sa zabranama u poslednje vreme, odbacujući Džeka Doertija sa platforme nakon što je slupao automobil na strimu dok je gledao u svoj telefon.

Pored toga, Kick je zabranio strimera koji je uznemiravao više kreatora na Twitch Conu, osudivši njegovo ponašanje i zabranivši mu pristup platformi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

23 h

Podeli: