Aktuelno 0

15.10.2024.

18:43

Nije šala: Google Japan je stvarno napravio ovu čudnu tastaturu FOTO

Google Japan je napravio svežu, čudnu verziju Gboard tastature.

Izvor: B92

Nije šala: Google Japan je stvarno napravio ovu čudnu tastaturu FOTO
Google Japan

Podeli:

U pitanju je uvrnuta i trakasta tastaturu, dizajnirana za više korisnika koji mogu istovremeno na njoj da kucaju ili kodiraju.

Jedna od najuzbudljivijih karakteristika Gboard 2024 tastature je njen dvostrani dizajn, što omogućava da više ljudi istovremeno kuca ili kodira dok je koriste.

Sa tasterima koji se nalaze i na prednjoj i na zadnjoj strani, Gboard predstavlja rešenje za zajedničko kucanje - uz to, korisnici mogu da biraju gde će postaviti određene tastere ili komande, dodajući prilagodljivi sloj ovom već jedinstvenom dizajnu. 

Google Japan

Upravo to što korisnici mogu da odluče gde da postave svoje najčešće korišćene dugmiće, čini tastaturu prilagodljivom njihovim individualnim potrebama, navodi Google Japan.

Uz sve ovo, dodaje se da je neobičan dizajn inspirisan Mebijusovom trakom, koja ima samo jednu stranu i jednu graničnu komponentu.

Za one koji se pitaju o tehničkim specifikacijama, dvostrani Gboard ima ogromnih 208 tastera, a mora biti povezana sa računarom putem USB-C kabla, što je čini kompatibilnom sa većinom modernih sistema. Takođe, Google Japan je saopštio da ovaj Gboard teži kao "20,8 krofni", što je jako čudno poređenje, pa ko se snađe - snašao se.

Google Japan

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

1 d

Podeli: